Paintball als hobby als je nog geen 18 jaar bent

Volgens de Wwm ( Wet Wapens en munitie ) mag je pas een luchtdrukwapen gebruiken als je 18 jaar oud bent. Nieuw is de regel dat paintballwapens met CE keurmerk 2009/48/EG speelgoedrichtlijn wel gebruikt mogen worden omdat deze niet onder de Wwm vallen.

@ Active paintball is het mogelijk om met veerdruk-uitrustingen & luchtdruk-uitrustingen te spelen als je nog geen 18 jaar oud bent. Active Paintball beschikt over compleet nieuwe luchtdruk-uitrustingen welke onder het CE keurmerk 2009/48/EG speelgoedrichtlijn vallen en hierdoor geschikt zijn voor spelers beneden de 18 jaar. Dezelfde beleving, en supersnel wapen met een kleinere kogel ( caliber 0.50 )

Deze wapens ( veer en luchtdruk ) schieten vanwege de uitgaande druk van minder dan 0,5 Joule niet zo hard en hebben de kogels toch nog een bereik van 20-35 meter.

Open spelers-dagen, vrije inloopdag 1 zondag per maand de data voor 2022 zijn:

Open spelers dagen voor zowel cal. 0.50 jeugd en Cal. 0.68 volwassenen zijn:


* zondag 27 maart start 13:30 uur

* zondag 17 april start 11:00 uur

* zondag 29 mei start 13:30 uur

* zondag 19 juni start 12:00 uur

* zondag 10 juli start 11:00 uur

* zondag 4 september start 11:00 uur

voor opgave of meer informatie even mailen naar erik@active-sport.nl


Een zondag per maand is er een vrije spelersdag / open inloopdag!

Start om 13:30 uur, Wof € 10,- Hp aanwezig. Paint vanaf € 15,- per zak ( 500 stuks ) € 45,- per doos ( uitsluitend voor sportspelers, spelers met eigen uitrusting ). Geen eigen uitrusting en toch meespelen, complete uitrusting incl. 500 kogels € 45,-. Voor deelname altijd reserveren om teleurstellingen te voorkomen qua aantal deelnemers, een mail sturen naar erik@active-sport.nl of even bellen! Nieuw zijn de spelrondes voor spelers beneden de 18 jaar, vanaf november 2016 kunnen deze hun eigen spelen spelen met luchtdrukwapens met CE keurmerk volgens de 2009/48/EG speelgoedrichtlijn welke niet onder de Wwm vallen en derhalve toegestaan zijn, dezelfde beleving met een snel wapen en een kleinere kogel welke met 0,5 joule uitgaande druk schiet en 25-35 meter ver kunnen schieten.

De geschiedenis van Active Paintball en wedstrijd Paintball

Paintball is als wedstrijdsport in Nederland een vrijwel onbekende sport. Sinds de jaren 90 spelen de twee broers Robert en Erik Hendrix al wedstrijd-paintball. Begin jaren 90 toen Erik Hendrix in aanraking kwam met Paintball was hij meteen verkocht en speelde hij samen met zijn broer Robert geregeld op het grote Paintballpark van De Surviver Paintballgames in Herkenbosch. Dit park was van een collega van Robert en al snel speelden beide broers mee in de jaarlijks terugkerende Surviver-Cup een indoor Paintballtoernooi welke gehouden werd in een grote manege in Monfort met het huisteam van De Surviver, tot ieders verbasing werden er zelfs af en toe partijen gewonnen van de in grote aantallen aanwezige Duitse wedstrijdteams. Nadat in 2001 De Surviver Paintballgames overgenomen is door het bedrijf van Erik, de Active Sport Groep en er enkele malen aan de Mileniumseries deelgenomen is met o.a. team de Soultakers is er een eigen Paintballteam gevormd welke vele jaren meegespeeld heeft in de Duitse XPSL en momenteel bezig is met het werven van spelers voor de opvolger van de XPSL de Xball. Active Paintball speelt vanwege haar ligging voornamelijk in Duitsland.