ACTIVE PAINTBALL

De paintball expert sinds 1991 Het adres voor Paintball, Archery-Tag, & GellyBall

ONZE ARRANGEMENTEN 18+ Paintball & Gellyball

Te reserveren vanaf 8 deelnemers, voor kids en andere arrangementen zie kinderfeesten

Paintball Light


€ 18,- p.p.

100 kogels p.p.

1 uur

Paintball Budget


€ 25,- p.p.

100 kogels p.p.

2 uur


Paintball Basic


€ 35,- p.p.

300 kogels p.p.

2 uur

Paintball Extreme

 

€ 45,- p.p.

600 kogels p.p.

3 uur

 Paintball

Onbeperkt

€ 49,95 p.p.

kogels onbeperkt

( per spel een vol wapen met kogels )

2 uur

 Paintball

Ultimate

€ 62,50 p.p.

kogels onbeperkt

( per spel een vol wapen met kogels )

3 uur

Paintball

Bachelor

vanaf 10 speelt de vrijgezel gratis mee

€ 30,- p.p.

200 kogels p.p.

inclusief pak

2 uur

 

GellyBall

langer spelen: € 5,- per half uur

€ 25,- p.p.

kogels onbeperkt

1,5 uur

Wat is Paintball

Paintball is in de jaren 80 ontstaan in Amerika en begin jaren 90 geintroduceert in Nederland door enkele fanatieke liefhebbers. Paintball is een spel waarbij men de tegenstander dient te markeren met een verfkogel welke men afschiet met een Paintballmarker ( luchtdrukwapen gevuld met verfkogels ) In Nederland wordt Paintball al vele jaren door Active aangeboden. Active heeft in 2001 het in 1991 opgerichte De Surviver Paintballgames overgenomen welke in Herkenbosch aan de Meinweg een groot Paintballpark had en waar de eigenaar Erik Hendrix van Active al vanaf 1994 samen met zijn broer zelf Paintball speelde. Onder de namen Active Paintball en De Surviver Paintballgames bied men vanaf 2009 op een compleet nieuw Paintballpark welke in Baarlo bij Venlo gelegen is diverse vormen van Paintball aan.

Het Paintballpark van Active Paintball is voorzien van een uitgebreide kantine en heeft meerdere mogelijkheden qua speelvormen. Tactical, woods en sub-air spelen is mogelijk op het bijna 1,3 ha groot speelveld.

Wat is sub-air ( speed bal ) paintball ?

Sub-air paintball wordt hoofdzakelijk gebruikt in het wedstrijdpaintball, vroeger waren het een compleet veld welke middels een luchtslang met elkaar verbonden waren en waarop een luchtblazer aangesloten was welke de hele tijd lucht leverde. Vandaag de dag zijn het stand alone kussens met diverse vormen welke men met een luchtblower oppompt.Vandaar de naam sub-air, sub-air betekend met een speelveld vol met luchtkussens waarbij 2 teams zo snel mogelijk de vlag moeten halen bij de tegenstander. Door de vele obstakels waarbij je vaak je tegenstander niet kunt zien is het een snel en spannend spel.

Wat is tactical paintball ?

Tactical paintball is veelal een open vlakte welke voorzien wordt van obstakels waarbij twee teams opdrachten dienen uit te voeren. Tegenwoordig zijn er zelfs tactical speelvelden waar men een dorp in het klein maakt met verschillende huizen waarbij teams diverse opdrachtspellen dienen te spelen.

Wat is woods of woodland paintball ?

De naam zegt het al woods, bij woodland paintball speelt men in een bos vorzien van veelal natuurlijke obstakels paintball. Zeer in trek bij Duitse paintballspelers omdat het in veel deelstaten verboden is om in een bos paintball te spelen. Vaak worden er senariogames gespeeld waarbij spelers zelfs uitgerust zijn met een compleet camouflagepak.

Bij Active Paintball krijgt men een complete uitrusting bij elke boeking welke bestaat uit een overall ( m.u.v. Cal. 0.50 arrangementen ) een beschermmuts, masker, voor de dames een bodyprotector en natuurlijk de Paintballmarker ( wapen inclusief luchtfles en hopper ) zorg zelf altijd voor stevige schoenen en eventueel handschoenen.

Er worden diverse spellen gespeeld die elk weer een andere opdracht en einddoel hebben, bereid je voor op een uitdagende spannende en adrenaline veroorzakende belevenis waarbij de al jaren verborgen RAMBO in je weer helemaal naar boven komt. Active Paintball brengt het kind in je weer naar boven!!

Voor wie is Paintball spelen allemaal geschikt

Paintball is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. In Nederland zijn enkele uitzonderingen m.b.t. het spelen van Paintball, beneden de 18 jaar is het officieel zonder wapenverlof niet toegestaan om met een luchtdrukwapen te schieten. Active beschikt over speciale veerdrukwapens en luchtdrukwapens welke wel zonder verlof geschikt zijn voor spelers beneden de 18 jaar. Deze wapens schieten niet zo hard maar de kogeltjes komen wel 20-35 meter ver. De wapens op luchtdruk voor volwassenen schieten doorgaans 40-50 meter ver en veel harder.

@ Active Paintball speciale uitrustingen voor kinder Paintball en spelers beneden de 18 jaar, veerdruk en of luchtdruk!

Voor kinderfeesten en jeugdgroepen beschikt Active Paintball over speciale cal. 0.50 uitrustingen welke op veerdruk en ( geheel nieuw ) op luchtdruk werken. Deze wapens schieten niet hard (minder dan 0,5 Joule ) zijn CE-gekeurd volgens de 2009/48/EG speelgoedrichtlijn maar hebben wel een bereik van 20-35 meter. De kogeltjes zijn een stuk kleiner en komen minder hard aan dan de grotere kogels cal. 0.68 waar de volwassenen mee schieten. Dus ook een luchtdrukwapen, welke niet zo hard schiet speciaal voor jongere deelnemers!

Een overall is niet noodzakelijk maar eventueel wel bij de boeking te reserveren!

Over welke skills dien je te beschikken om Paintball te spelen

Deelnemen aan Paintball is mogelijk als je beschikt over het volgende:

  1. de conditie van een topsporter
  2. een IQ van boven de 170
  3. een afgeronde militaire opleiding ( bij voorkeur scherpschutter )
  4. minimaal 25 jaar combat ervaring
  5. stalen zenuwen
  6. geboren leider eigenschappen
  7. tactische vaardigheden
  8. een hoge pijngrens
  9. een afgeronde survival training

Kortom, iedereen is geschikt om deel te nemen aan Paintball


Active Paintball ( Paintball Venlo ) werkt samen met Paintball Warriors

Inloop-dagen @ Active Paintball. Paintball Venlo

mail naar: erik@active-sport.nl